• | Továbbiak
Általános leírás

A szén-dioxidról mindenkinek elsőként az égési melléktermék jut eszébe, illetve mint mérgező gázra gondolunk rá, pedig Jedlik Ányos felfedezése óta a széndioxiddal dúsított víz, a szódavíz, majd később a különféle szénsavas üdítők a meleg nyári napok egyik legkellemesebb üdítőitalai.

Szénsav fürdőA kis mértékben gyógyszer, nagymértékben méreg elve tehát itt is érvényesül, és a szénsav felfedezése óta nemcsak az üdítőgyártás, de a gyógyászat is előszeretettel használja a széndioxiddal dúsított vizet, itt szénsavfürdő formájában.
S, hogy miért jó belefeküdni egy kád széndioxiddal dúsított vízbe? Nos, ahogy a szódavíz esetében érezzük, hogy a buborékok kellemesen csípik a torkunkat és az orrunkat, ugyanezt érezhetjük a bőrünkön a szénsavfürdőben. Ezek az apró csipkedések kitágítják a felszíni ereket, megpezsdítik a vérkeringést és javítják az anyagcserét. Mindezek hatására javul a szív működése, normalizálódik a pulzusszám, csökken a vérnyomás. A szénsavfürdőt éppen ezért előszeretettel ajánlják szív- és érrendszeri problémákra, magas vérnyomásra, de jótékonyan hat a különféle reumatikus bántalmakra és csontritkulásra.


Hatása:
Mikromasszázs hatása révén értágulatot, bőrpírt eredményez, fokozza a perifériás keringést, javítja a szív teherbíró-képességét.

Javallatai:

szív és érbetegségek esetén
kardiológiai rehabilitáció részeként
érszűkület esetén
csontritkulás esetén
vegetatív idegrendszeri elváltozásoknál
krónikus mozgásszervi betegségek esetén
www.sostort.hu
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001- 2014. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu